Elbil

leaf1En elbil er både en besparende og mere miljørigtig løsning, når der skal vælges ny bil. Elbilen udleder mindre CO2, genindvinder energi fra bremserne og har et langt lavere forbrug pr. km end en almindelig benzindreven bil – den valgte model har et strømforbrug på omkring 20 øre per kilometer. Desuden er en elbil en fremtidssikret løsning, da den ikke er afhængig af, hvordan elektriciteten er produceret og dermed vil være sikret brændstof.

Til projektet er der blevet valgt en Nissan Leaf, model Acenta fra 2013. Denne elbil drives af den samme type lithium-ion batterier, som man bruger til fx mobiltelefoner og computere. Nissan Leaf er en praktisk og rummelig bil med 5 sæder og en kørselsrækkevidde på 199 km, hvilket gør den ideel for mange familier. Deltagerne i projektet får desuden installeret en ladeboks i boligen, så de kan vågne op til en fuldt opladet bil. En fuld opladning tager her 7-8 timer, mens man ved en lynopladningsstander kan oplade batteriet til 80 % på 20-30 min.

Mærke: Nissan Leaf, Acenta, 2013

This post is also available in: English