Mennesker skaber bæredygtig forandring

sustainDer var fokus på brugerinddragelse og aktiv brugerinvolvering,  da de to omstillingsprojekter Insero Live Lab og Nul Skrald deltog med oplæg og debat på SustaIN Festival i Aarhus i sidste uge. Andre omstillingsprojekter og -initiativer samt kommunale aktører var mødt op for at høre mere om hvordan andre arbejder med omstillingsprocesser.

Formålet med deltagelse i festivalen var at dele viden samt sætte fokus på værdien af aktiv brugerinddragelse i demonstration og test af fremtidige bæredygtige løsninger. Blandt publikum var repræsentanter fra andre bæredygtige projekter og initiativer, studerende samt kommunale aktører med interesse for adfærdsmæssige udfordringer og muligheder, når omstillingsprocesser planlægges.

Ifølge sociolog Munna Hoffman-Jørgensen, der repræsenterede Insero Live Lab til festivalen, har de to projekter også noget tilfælles til trods for, at de er meget forskellige, hvad angår art og omfang:

Insero Live Lab og Nul Skrald har begge fokus på mennesket som omdrejningspunkt i forandringsprocesser og på vigtigheden af at indrette teknologier i overensstemmelse med brugernes behov og udfordringer, udtaler Munna

Med som publikum var også Benny Bodholdt, der er en af deltagerne i Insero Live Lab projektet, der finder sted i Stenderup.

sustain_munnasustain_festival_AARHUS-1