Hvad indebar deltagelsen i Insero Live Lab?

Insero Live Lab gik ud på at undersøge virkningerne af fremtidens intelligente og energirigtige hjem. De 20 deltagende familier fik derfor muligheden for at opgradere deres hjem med den nyeste energiteknologi – og spare penge på varmeregningen.

spar paa varmeregningen

Ved at leve i deres hus på helt normal vis, leverede deltagerne hen over en periode på to år data til Live Lab projektet omkring, hvordan fremtidens energi- og informationsteknologier virkede.

Insero koncernen stod bag Insero Live Lab, som var et stort demonstrationsprojekt, der gav lokale familier muligheden for leve med de nyeste energiteknologier i hjemmevante rammer.

Det fik deltagerne i Insero Live Lab:

Ud over muligheden for at præge den fremtidige udvikling inden for intelligente og bæredygtige energisystemer, fik deltagerne stillet den nyeste teknologi til rådighed.

  • Varmepumpe tilsluttet vandbåret varmesystem
  • Solvarmeanlæg
  • Solceller
  • Elbil (leje) samt ladeboks til elbil
  • Et komplet ”Home Automation” system til styring af indeklima og komfort

Desuden fik deltagerne vejledning i, hvordan de kunne reducere energibehovet ved at isolere deres hus.

Efter installationen tilhørte udstyret deltagerne – dog ikke elbilen, som blev leveret tilbage efter endt lejeperiode. Måling, styring og dataindsamling foregik via internettet og blev håndteret af Insero, så deltagerne i projektperioden kunne bruge deres bolig på helt normal vis.

 

This post is also available in: English