Familien Christiansen

familien-christiansen-stor

mandkvindefacebook

Familien Christiansen har boet i udkanten af Stenderup siden 1975 og består af Erik og Kirsten. Deres hus fra 1800 tallet er 250 m2 og ligger på en 5500 m2 stor grund. Kirsten og Erik har to voksne børn og tre børnebørn. Erik er uddannet montør, men er i øjeblikket på orlov, og Kirsten er tidligere dagplejemor. I deres fritid rejser Kirsten og Erik meget, specielt til Sydspanien hvor en af børnene bor.

Familien Christiansens energiforbrug
Familien Christiansen havde tidligere et træfyr og brugte som supplement olie til opvarmning af deres hus, som i 2000 blev totalrenoveret. Familien havde et forbrug på 20.000 kWh årligt. Familien havde før projektet en bil og kørte ca. 20.000 km om året.  For Erik og Kirsten har en af de afgørende faktorer for at deltage i projektet været, at de kom til at slippe for en masse besvær, der er forbundet med deres tidligere varmeløsning.

Familien Christiansens pakkeløsning
Som en af de få familier i projektet har familien Christiansen fået lavet en solbrønd, som er et jordvarmeanlæg med lodrette boringer. Familien har også fået installeret solceller, indeklimamåleudstyr og et Home Automation system. Derudover har familien fået en Nissan Leaf elbil samt en ladeboks til hjemmet.

Du kan læse mere om familierne og deres oplevelser med det nye udstyr på vores Facebook side